Tävlingsprogram

#1 Göteborg -28 April

#2 Sölvesborg -19 Maj

#3 Östersund -30 Juni

#4 Gesunda -4 Augusti

#5 Hallandsåsen 14-15 September

#6 Falun -29 September

#7 Isaberg -13 Oktober

Tävlingsformat

En Endurotävling består egentligen av två delar, specialsträckor med tidtagning och transportsträckor med maxtid. Specialsträckorna (SP) är själva tävlingsmomentet, det är här hornen växer fram och gör att man pressar sig själv lite till. Under en tävling ingår normalt ca 4-7 SP med varierande längd, allt ifrån några hundra meter till över 2km. De ska gå i huvudsak utför, men små klättringar kan förekomma. Den med kortast totala tid på SP vinner tävlingen. Karaktären på SP kan variera väldigt beroende på var tävlingen körs, men det viktigaste är att det ska vara rolig cykling! Transportsträckorna (TS) är nästan lika viktiga som SP, det är här man kan få chansen att umgås lite med sina medtävlare! TS är helt enkelt cyklingen för att ta dig till nästa SP. TS kan också bestå av att åka lift vissa bitar. För att vinna en Endurotävling måste du självklart vara snabb, men också teknisk. Du måste också ha bra kondition för att orka ge allt även på sista sträckan! Du kan tävla på vilken MTB du vill, men en heldämpad är att föredra. En optimal cykel bör ha 120-160 mm fjädringsväg beroende på sträckornas karaktär. Träning är oftast tillåten innan tävlingsdagen efter det att banan är offentliggjord. Man förbättrar rejält sina möjligheter att köra snabbt och rent genom att ta sig runt banan åtminstone en gång på träningen.

Skydd

Alla tävlingar har krav på att fullface-hjälm och knäskydd används, hjälmen ska sitta fastspänd även på transportsträckorna, bortsett när du leder cykeln.

Försäkring

Du som kör i motionsklass är försäkrad under tävlingen men ej under träning. Är du medlem i en SCF-ansluten klubb är du försäkrad även under träning. Mer info om SCF/Folksams försäkring.

Tävlingsregler

De tävlande förväntas ha läst och förstått SCF tävlingsreglemente för Enduro samt följa reglerna under tävling och träning. Sen gäller ”the spirit of Enduro’’ dvs man följer stigen och genar inte. I samma anda tar både den som blir ikappkörd och den som kommer ikapp hänsyn till varandra genom att den som blir ikappkörd släpper förbi snyggt och den som kommer ikapp gör sig hörd när hen kan köra om och tar sig förbi utan onödigt hets. Vi rekommenderar att de tävlande tar sig tid att läser in sig på EWS Rule Book som mycket väl kan bli grunden för en kommande svensk reglementes-uppdatering som ESS trycker på för att få till så snart som möjligt.

Endast en cykelram, ett hjulpar, en gaffel och en dämpare får användas under tävlingen. El-cyklar är inte tillåtna vare sig på tävling eller träning.

Tidstillägg om en minut kan påföras tävlande om man exempelvis startar vid annan tid än tilldelat i PM, shuttlar på träning eller tävling, tränar på avstängd bana, ej bär hjälm korrekt, genar eller justerar banor på eget bevåg eller om den startande bryter mot sunt miljötänk, arrangören eller har ett osportsligt uppträdande.

Teknisk zon är avskaffat och de tävlande förväntas ha med sig sina egna reservdelar och reparationsverktyg genom loppet och utan hjälp utifrån reparera sin egen utrustning.

Protester och klagomål mot tävlingen, resultat eller uppförande hos andra tävlande ska presenteras till Tävlingsledaren eller Chefskommissarien senast 15 minuter efter resultatens publicerande både muntligen på plats och i skriftlig form per mail.

Träning

Träningen är ej obligatorisk och sker på egen risk. Kör ej i tävlingsfart! Det finns inga arrangörer på plats ute i på sträckorna. Tänk på ett det kan finnas andra brukare av stigarna. Ta hänsyn och agera så fördelaktigt att vi är välkomna tillbaka nästa år igen.

Tävling eller Motionsklass

I Motionsklass får du resultat och tider som alla andra den enda skillnaden är att de inte presenteras i en rangordnad resultatlista. Du behöver inte någon licens eller föreningstillhörighet som däremot krävs i tävlingsklasserna.

Klasser

Klass.jpg

Licensguide 

Deltagare i ungdom, U21, tävling samt masterklass har krav på årslicens. Det går inte att lösa engångslicens på plats. Du måste vara medlem i en SCF-ansluten förening och registrerad med en aktuell epost-adress i föreningens register i IdrottOnline. Därefter kan du själv ansöka om din tävlingslicens på: https://www.swecyclingonline.se/ 

Efteranmälan

Kan ske i mån av plats från sista måndagen innan tävlingen till förhöjd avgift med 400 kr via hemsidan eller direkt på tävlinsplatsen med Swish.

Poängsystem

Poäng delas ut enligt samma poängtabell som för herrklassen i EWS. Poäng sätts efter den position man får i resultattabellen för respektive klass. Sex av sju deltävlingar räknas till totalpoängen.

Tidtagning 

Tidtagningssystem: SPORTident AIR+ system från Neptron. Tidtagningschipen delas ut tillsammans med nummerlappen. Kontrollera själv att du får rätt chip genom att stämma av mot startlistan på plats. Varje tävlande ska ha två chip, det andra chipet är en backup utifall förlust eller skada på chip. Chippen fixeras på respektive handled med hjälp av de medföljande resårbanden på tävlingsdagen. Chipen inlämnas i sekretariatet efter målgång. De som ej fullföljer tävlingen måste ta sig till sekretariatet och lämna sina chip. För förlorat eller kraschat chip debiteras 725 kr.

Foto och Video

Tävlingen dokumenteras med video och foto både på träning och tävling. I och med din anmälan till tävlingen har du godkänt din medverkan om du inte samtidigt skriftligen meddelat annat. Materialet kommer främst användas på ESS kanaler i marknadsföringssyfte och som ett minne för deltagarna. Frågor om video tar ni direkt med Niklas Wallner och Johan Gustavsson om bilder och skrivna artiklar.

Priser

Prisutdelning sker så snart resultatlistan är godkänd. Prispengar till Tävling Herr och Dam 1:a 1500 kr, 2:a 1000 kr, 3:a 500 kr. Prispengarna överföres elektroniskt, eventuell skatt betalas av pristagaren. Topp tre i övriga klasser får presentkort eller varupriser på plats.

Finstilta

Startavgifter återbetalas ej men kan överlåtas mot en administrativ kostnad på 100 kr.