Sölvesborg: 18-19 Maj 2019

För första gången hålls en ESS deltävling i Sölvesborg.

En helt ny plats för många, men dom flesta i södra Sverige och även danskar känner väl till Ryssberget och den fina stigcyklingen som erbjuds här.
Många bedömer det som södra Sveriges bästa Endurocykling! 

Tävlingen kommer bestå av 6-8 tävlingssträckor beroende på vilken klass man väljer.
Sträckorna går på naturliga stigar genom fin bokskog och tät barrskog. Där man får trampa sig runt och tillbaka upp till toppen igen, igen och igen!

Träning på lördagen och tävling på söndagen. 

Anmälan öppen till och med den 11/5 därefter efteranmälan till höjd avgift och i mån av plats.

Hoppas vi ses 18-19 Maj! 

Passa på och boka boende på Hälleviks camping till rabatterat pris, ange "Ryssberget" vid telefon (0456-52714). Det går också bra att maila till : info@hallevikscamping.se. 

Ni hittar även andra boende på: https://www.visitblekinge.se/boende-i-solvesborg

Östersund: 29-30 Juni 2019

Vi kan återigen stolt presentera Östersund som tävlingsort i ESS!
Östersunds CK står som arrangör och vi siktar på ett minst lika toppat arrangemang detta år. Vi satsar på banor av högsta klass och med blandad karaktär. Tävlingen avgörs på det stadsnära, och numera internationellt omskrivna, Östberget på Frösön. Välkomna den 29-30 juni! Mer info kommer inom kort.

Gesunda: 3-4 Augusti 2019

För femte gången står Cf-Fricyklisterna och Gesunda Bikepark värd för en ESS tävling och efter 2018 års succé fortsätter vi med en mera kompakt tävling på Gesundaberget. Vi brukar ha någon nyhet varje tävling så vi får se vad banbyggarna i Gesundteamä hittar på inför 2019. Klart är att det blir utmanande sträckor och många höjdmeter. Boka in den 3-4 augusti så ses vi!

Hallandsåsen: 14-15 September 2019 

För femte året i rad är det endurorace på Vallåsen och det är dags för ett nytt upplägg. Tävlingen kommer i år avgöras under två dagar och två olika anläggningar. På lördagen tävlar vi från 13.00 på Vallåsen Bike Park och söndagen kör vi från 11.00 på Kungsbygget Äventyrspark som ligger 6km bort.
Det kommer finnas möjlighet att träna både fredag, lördag samt söndag med tillgång till lift på Vallåsen under fredag eftermiddag samt lördag förmiddag för de som vill köpa liftkort, annars går det bra att trampa upp. Tävlingen kommer köras utan lift.

Kungsbygget Äventyrspark kommer ha öppet lördag-söndag och är den perfekta lekplatsen för medföljande familj/vänner. Här erbjuds även ställplats för husbilar.

Välkomna till Hallandsåsen för grym racing och gött häng i höst!

Falun: 28-29 September 2019

Efter förra årets tävlings-succé är Falun tillbaks i tävlingskalendern för näst sista deltävlingen i Enduro Sweden Series den 28-29 September. Vi kommer bjuda på fantastiska banor i toppklass och visa Falun från sin allra bästa sida. Många anser att Falun är Sveriges "cykelmecka" och vi är inget undantag, Välkomna!

Isaberg: 12-13 Oktober 2019

Isaberg har varit en bra alpin arena i 50 år. År 2012 började omvandlingen till helårsarena som nu har lika stor beläggning sommar som vinter. Först ut var MTB leder som har blivit flera och bättre för varje år. Senare åren har det tillkommit hinderbana, segway, höghöjdsbana och äventyrsgolf. Höjdmeter finns det cirka 150 av från Isabergstoppen ned till Algutstorpasjön. Nu i höstas satte vi dessa i system och körde en ”enduro testtävling”. Den blev lyckad! Så 2019 kör vi på riktigt och har redan massa tankar/funderingar på hur det kan göras bättre och roligare. Vi kommer att ändra lite på några SS och arbetar med att få till ytterligare en SS från Isabergstoppen. Totalt kommer vi att få ihop någonstans mellan 7-800 höjdmeter fördelade på 6 SS. Vi arbetar med att få igång 6-stolsliften så man slipper cykla upp alla höjdmetrarna.
Om vi inte syns tidigare, så syns vi 11-13 oktober på Isaberg när vi får förtroendet att köra sista deltävlingen ESS 2019!