Göteborgsenduron 27-28 April.

Välkomna till årets första deltävling i ESS för sjätte året i Götet. Den här gången i Svejserdalen, Lackarebäck i Mölndal ett kuperat bokskogsområde med spännande hällar strax söder om Lisebergs nöjespark mellan E6:an och Riksväg 40. Vi erbjuder varierade banor som passar både elit och motionär med fler och brantare höjdmeter än i tidigare. Lackarebäck har varit ett favoritområde för freeride och DH entusiaster i Göteborg sedan urminnes tider lite överdrivet, men ja i alla fall femton år tillbaka i tiden. Nu har GSC dammat av stigarna och preppat dom lite extra inför ESS.

Start från 9:30 på Söndagen och träning hela Lördagen.

Du kan anmäla dig i Herr och Damklass tävling, U21 Dam och Herr, Flickor och pojkar 13-14 och 15-16, Master Herrar från 40 år fyllda under året och Master Damer från 35, Motion och Motion Kort. 13-14 klasserna och Motion kort är nya klasser för i år för dom yngsta och för dom som vill köra enduro på en lite kortare bana där man slipper de mest utmanande sträckorna. Du ska ha fyllt tio år för att starta på den kortare banan och femton på den långa. Anmälan öppen till och med den 20/4 därefter efteranmälan till höjd avgift och i mån av plats.

Boende o Sportbuffé

Boka boende i god tid på Scandic i Mölndal via länken här och uppge kampanjkod BGOT250419 alternativt ring in på 031 7515200 och välj individuell bokning för att få våra rabatterade priser. Erbjudandet är tillgängligt tom 26 Mars. Vi har reserverat ett begränsat antal 1-4 bäddars rum fredag och lördag natt. Tänk på att man inte kan ha mer än 2 cyklar förvarade på rummet över natten (brandsäkerhetskrav).

Passa på att försäkra dig om ett gött häng på Sport buffén Lördag kväll19:00-21:00 på Scandic Hotell Mölndal, efter träningen med möjlighet till cykeltvätt utanför hotellet. Boka i samband med anmälan och betala 150 kronor på plats för att säkra en trevlig kväll med andra vårystra endurocyklister och din egen energiladdning inför tävlingen (först till kvarn gäller 130 platser!).

Sölvesborg: 18-19 Maj 2019

En helt ny plats för många men dom flesta i södra Sverige och även danskar känner väl till Ryssberget och den fina stigcyklingen som erbjuds här.
Många bedömer det som södra Sveriges bästa Enduro cykling! 
Tävlingen kommer att hållas på naturligt byggda stigar igenom fin bokskog och tät barrskog. Där man får trampa sig runt och tillbaka upp till toppen igen, igen och igen! Hoppas vi ses 18-19 Maj!

Östersund: 29-30 Juni 2019

Vi kan återigen stolt presentera Östersund som tävlingsort i ESS!
Östersunds CK står som arrangör och vi siktar på ett minst lika toppat arrangemang detta år. Vi satsar på banor av högsta klass och med blandad karaktär. Tävlingen avgörs på det stadsnära, och numera internationellt omskrivna, Östberget på Frösön. Välkomna den 29-30 juni! Mer info kommer inom kort.

Gesunda: 3-4 Augusti 2019

För femte gången står Cf-Fricyklisterna och Gesunda Bikepark värd för en ESS tävling och efter 2018 års succé fortsätter vi med en mera kompakt tävling på Gesundaberget. Vi brukar ha någon nyhet varje tävling så vi får se vad banbyggarna i Gesundteamä hittar på inför 2019. Klart är att det blir utmanande sträckor och många höjdmeter. Boka in den 3-4 augusti så ses vi!

Hallandsåsen: 14-15 September 2019 

För femte året i rad är det endurorace på Vallåsen och det är dags för ett nytt upplägg. Tävlingen kommer i år avgöras under två dagar och två olika anläggningar. På lördagen tävlar vi från 13.00 på Vallåsen Bike Park och söndagen kör vi från 11.00 på Kungsbygget Äventyrspark som ligger 6km bort.
Det kommer finnas möjlighet att träna både fredag, lördag samt söndag med tillgång till lift på Vallåsen under fredag eftermiddag samt lördag förmiddag för de som vill köpa liftkort, annars går det bra att trampa upp. Tävlingen kommer köras utan lift.

Kungsbygget Äventyrspark kommer ha öppet lördag-söndag och är den perfekta lekplatsen för medföljande familj/vänner. Här erbjuds även ställplats för husbilar.

Välkomna till Hallandsåsen för grym racing och gött häng i höst!

Falun: 28-29 September 2019

Efter förra årets tävlings-succé är Falun tillbaks i tävlingskalendern för näst sista deltävlingen i Enduro Sweden Series den 28-29 September. Vi kommer bjuda på fantastiska banor i toppklass och visa Falun från sin allra bästa sida. Många anser att Falun är Sveriges "cykelmecka" och vi är inget undantag, Välkomna!

Isaberg: 12-13 Oktober 2019

Isaberg har varit en bra alpin arena i 50 år. År 2012 började omvandlingen till helårsarena som nu har lika stor beläggning sommar som vinter. Först ut var MTB leder som har blivit flera och bättre för varje år. Senare åren har det tillkommit hinderbana, segway, höghöjdsbana och äventyrsgolf. Höjdmeter finns det cirka 150 av från Isabergstoppen ned till Algutstorpasjön. Nu i höstas satte vi dessa i system och körde en ”enduro testtävling”. Den blev lyckad! Så 2019 kör vi på riktigt och har redan massa tankar/funderingar på hur det kan göras bättre och roligare. Vi kommer att ändra lite på några SS och arbetar med att få till ytterligare en SS från Isabergstoppen. Totalt kommer vi att få ihop någonstans mellan 7-800 höjdmeter fördelade på 6 SS. Vi arbetar med att få igång 6-stolsliften så man slipper cykla upp alla höjdmetrarna.
Om vi inte syns tidigare, så syns vi 11-13 oktober på Isaberg när vi får förtroendet att köra sista deltävlingen ESS 2019!